17. Mart 2017

Ljajić je za Sputnjik rekao da je potreban jak predsjednik koji će biti izvor političke stabilnosti u zemlji i da njegova stranka zato podržava Aleksandra Vučića, te se nada da neće biti drugog kruga.

“Neće to biti, naravno, nimalo jednostavno, imate pored Vučića još deset kandidata i prvi put široku lepezu – možete da glasate za građanske kandidate i za nacionalne i nacionalističke, a imate mogućnost, kao nikada do sada, da glasate i za humoristične kandidate. Prema tome, ljudi će zaista birati ono što im je srcu drago i to je dobra stvar ovih izbora – širok politički meni izbora za predsjednika Srbije”, kaže Ljajić.

Na pitanje ko je najozbiljniji Vučićev rival, Ljajić odgovara da ako se sad gledaju društvene mreže i ova medijska histerija, ispada da Preletačević zauzima to drugo mjesto.

“Šalu na stranu, kroz istraživanja sam imao prilike da vidim da je Janković drugi, Preletačević se primiče trećem mjestu ali ne znam koliko je sve to relevantno. Očito je, međutim, da imamo jednu novu pojavu, što može da bude svima nama simpatično i zabavno, ali to jeste fenomen. Srbija nije nikakav specifikum. U Italiji je jedan komičar osvojio 20 odsto glasova, dobio gradonačelnika Rima i ozbiljno pretenduje da osvoji vlast u čitavoj Italiji na jednoj zabavno-populističkoj priči”, podsjeća Ljajić.

“To apsolutno govori o krizi demokratije, institucija i o nezadovoljstvu sa političkim strankama i političkom elitom i na vlasti i u opoziciji. Ako neko kao Preletačević uspije da zaokupi toliko pažnje i vjerovatno pretenduje na zavidan broj glasova, kako se već najavljuje, to govori o ozbiljnom nezadovoljstvu i krizi koja postoji u društvu i to jeste jedan signal za uzbunu. Moramo svi da se preispitamo”, ukazuje Ljajić.

Obrazlažući zašto je odustao od svoje kandidature za predsjednika Srbije i podržao premijera i predsjednika SNS-a, Ljajić kaže da mu nije žao zbog odustajanja zato što ovo nije vrijeme za eksperimente i strančarenje.

“Za SDPS svakako bi bilo bolje da smo imali svog kandidata zbog vidljivosti i naše političke prepoznatljivosti, ali nismo imali pravo na tu vrstu luksuza da u jednoj ozbiljnoj političkoj situaciji u kojoj se nalazi i zemlja i čitav region, mi kalkulišemo i bavimo se vlastitom strankom. Zato smo se odlučili da podržimo zajedničkog kandidata koalicije, i to kandidata koji ima najveće šanse da pobedi na ovim izborima”, kazao je Ljajić za Sputnjik.

Izvor: Danas

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles