4. Maj 2018

Резултат слика за ljajić

Potpredsjednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je danas da bi do kraja godine u Malom Zvorniku trebalo da počne sa radom turska kompanija “YGS tekstil” koja će u naredne tri godine zaposliti 500 radnika.

Ljajić je, posle potpisivanja Memoranduma o saradnji između opštine Mali Zvornik i ove turske kompanije izjavio da je obaveza investitora da u prvoj godini poslovanja zaposli 300 radnika, a preostalih 200 do kraja 2020. godine.

On je objasnio da će fabrika započeti sopstvenu proizvodnju u pogonu nekadašnje fabrike Gučevo nakon potpune rekonstrukcije ovog objekta.

“Opština je kupila fabriku drveta Gučevo koju će po simboličnoj ceni izdati u zakup kompaniji ‘YGS tekstil’, a Vlada Srbije je iz budžetske rezerve izdvojila 75 miliona dinara koje je prosledila opštini Mali Zvornik za rekonstrukciju ove fabrike. Prema tome, kompanije ne dobija nikakve subvencije za ovu incesticiju”, objasnio je Ljajić.

Budući da je kompanija “YGS tekstil”, koja će otvoriti proizvodni pogon u Malom Zvorniku ćerka firma turske kompanije „Majdenim”, ministar je istakao da se radi o renomiranoj kompaniji koja ima zaokružen proces proizvodnje od sirovine do finalnih proizvoda, koja u Turskoj zapošljava preko 770 radnika i čiji je godišnji izvoz oko 70 miliona dolara.

Ljajić je istakao da će ova investicija mnogo značiti za opštinu Mali Zvornik s obzirom da se radi o jednoj od 19 najnerazvijenijih opština u Srbiji sa skoro 2.000 nezaposlenih.

“Sa druge strane, ove je dokaz da se investicija u politički dijalog ove dve zemlje itekako isplati i ovo je jedan od primjera na koji način se valorizuje sva dobra saradnja koja postoji između Beograda i Ankare”, naglasio je Ljajić.

On je izrazio uvjerenje da će predstojeća posjeta predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Ankari takođe otvoriti prostor za dolazak novih turskih investitora širom Srbije.

 

Izvor: Rtv

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles