29. Oktobar 2017

Foto: Tanjug

Ministar Rasim Ljajić smatra da nema razloga za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora, ali i da se u Srbiji takva opcija nikad ne može isključiti.

Ljajić je, u intervjuu za “Kurir” u izdanju od nedelje, rekao da je svako licitiranje sa datumima izbora deplasirano i da u ovom trenutku niko sa sigurnošću ne zna kada će biti održani redovni gradski izbori, a kamoli da li će istovremeno biti i vanredni parlamentarni.

“Ne znam ništa o tome i ne želim da tvrdim da će ih biti ili ne”, kazao je Ljajić, koji je i lider Socijaldemokratske partije Srbije. 

Ljajić je nazvao logičnom izjavu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da ne isključuje mogućnost vanrednih parlamentarnih izbora. 

“Mislim da je to logična izjava, posebno jer smo u Srbiji od 1990. imali samo dvije vlade sa punim mandatom – vlade Mirka Marjanovića i Mirka Cvetkovića. Mislim da je prosječno trajanje vlada u Srbiji 18 mjeseci. Prema tome, u situaciji u kojoj smo mi, nikada te vanredne izbore ne možeš da isključiš i zato je Vučić to i rekao”, naveo je Ljajić. 

Ljajić ističe da nije pristalica čestih izbora jer se u vrijeme izbornih kampanja usporavaju procesi i reforme. 

“Zato mislim da te izbore treba izbjeći, osim ako ne postoji neka ozbiljna politička kriza koja ugrožava parlamentarnu većinu”, rekao je Ljajić. 

Govoreći o gradskim izborima, Ljajić navodi da će razgovarati sa partnerima, prije svega SNS i SPS, i posle toga donijeti odluku da li će sami ili s nekim u koaliciji na izbore za Beograd. 

“Očekujem da razgovori krenu oko Nove godine. Do kraja ove godine imaćemo jasnu situaciju, sliku da li ćemo na izbore za Beograd ići u koaliciji ili sami”, rekao je Ljajić.

(b92.net)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles