20. Septembar 2017

Kuvajtska informativna agencija KUNA prenijela je jučer 19. 9. 2017. godine informaciju sa sastanka narodnog poslanika muftije Muamera Zukorlića i Ambasadora Kuvajta u Srbiji Jusufa Abdu-s-Sameda u zgradi ambasade u Beogradu.

Kako prenosi KUNA, na sastanku je razgovarano o razvoju parlamentarnih odnosa između Kuvajta i Srbije uopšte, ali i posebno o jačanju saradnje između univerziteta i drugih obrazovnih ustanova na obostrano zadosvoljstvo. Cilj uspostavljanja novih odnosa jeste razmjena iskustava obije strane i bolje razumijevanje, u svjetlu zaključka nedavno potpisane saradnje u oblasti kulture i obrazovanja dviju država u Beogradu.

Zukorlić je zamolio Ambasadora da Vladi i narodu Kuvajta prenese čestitke povodom dobijanja priznanja za humanitarne aktivnosti Njegovog veličanstva šejh Sabah Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabaha od strane Ujedinjenih nacija.

Prema riječima Ambasadora narodni poslanik muftia Zukorlić ga je uvjerio da kao političar i poslanik vladajuće koalicije u Skupštini Srbije, želi da podigne nivo saradnje između dvije zemlje na različitim poljima, posebno na polju jačanja Islamske zajednice i muslimana u Srbiji.

Zukorlić je podvukao da saradnja može biti poduprijeta i činjenicom da su muslimani u Sandžaku starosjedioci Evrope, te da u budućnosti mogu biti most saradnje između Evrope i Evropljana sa Kuvajtom i drugim muslimanskim zemljama.

izvor: KUNA 

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles