4. Decembar 2017

Studenti Fakulteta vizuelnih umjetnosti (FVU) Univerziteta Mediteran iz Bijelog Polja i Podgorice u ulici Tršovoj i dijelu pored kružnog toka, farbali su i ukrašavali kutije za struju, kako bi taj dio Bijelog Polja učinili ljepšim.

 

Studentkinja treće godine Fakulteta vizuelnih umjetnosti iz Podgorice, Tina Nerac, koja je bila inicijator ideje da je veoma srećna što je ista sprovedena u djelo.

“Ideja je bila da u Bijelom Polju napravimo neku zanimljivu atrakciju, a to je street art u gradu. Počeli smo od kutija za struju. Radeći na njihovom uljepšavanju smatramo da ćemo dodati drugu dimenziju ulicama ovog lijepog grada“, istakla je Nerac u izjavi za Radio Bijelo Polje.

Studenti FVU iz Podgorice odabrali su Bijelo Polje kao početni grad za ovu ideju jer FVU UNiverziteta Mediteran ima predstavništvo u ovom
gradu,saopšteno je Kodexu.

“Cilj je i da osnažu saradnju sa kolegama iz Bijelog Polja. U današnjoj akciji ukrašavanja kutija učestvovalo je 15 studenata iz Podgorice i Bijelog Polja, a zahvaljajujući njima one će izgledati kao ilustracija knjige“, pojasnili su iz FVU.

Ove aktivnosti se realizuju u okviru projekta „Multimedijalni studio“ koji realizuje Fakultet vizuelnih umjetnosti, a koji finansiraju ministarstva prosvjete i nauke sredstvima koje je obezbijedila Svjetska banka.

Kako je najavljeno, narednih dana studenti će raditi street art projekte na različitim lokacijama u Bijelom Polju.

(Kodex)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles