12. Maj 2017

Tutin – Dogovori oko formiranja nove koalicije između Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka i Sandžačke demokratske partije (SDP) u Tutinu biće formalizovani na narednoj sjednici Skupštine opštine, koja će biti održana najkasnije za 15 dana, saznaje radio Sto plus.

Predsjednik opštine Šemsudin Kučević rekao je našem radiju da će osim SDP, dio vlasti u ovoj opštini biti i Srpska napredna stranka (SNS), iako ova partija nema nijednog odbornika.

„Mi prije svega želimo da to bude jedna funkcionalna vlast i strateško partnerstvo, a zainteresovani smo da im damo mjesta gdje smo mi pokazali slabost, kao što su porezi, inspekcijski poslovi, javno pravobranilaštvo. Sa SDP smo se dogovorili da ne remetimo ozbiljnije postojeću konfiguraciju, a tražićemo i sva moguća rešenja i u Opštinskom vijeću, pomoćnicima, Skupštini opštine, dakle razgovaraćemo o svim nivoima. Sa SNS razgovaramo o tome da oni predstavljaju opštinu u kontaktima sa Vladom Srbije, a razgovaramo i o resoru za informisanje“, rekao je Kučević.

On je istakao da će suština nove vlasti u ovoj opštini biti da nema preglasavanja, već da se sve odluke donose koncenzusom.

„Dogovori traju već duže vrijeme, jer želimo da sve uradimo najkvalitetnije moguće. Naša dosadašnja saradnja, nakon potpisivanja Deklaracije o strateškom partnerstvu, doprinijela je da se relaksiraju politički odnosi u gradu, a sigurno će to biti još daleko bolje kada uskoro počnemo i zvanično zajedno da radimo“, rekao je Kučević našem radiju. …

(radiostoplus.com)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles