1. August 2017

Резултат слика за kučević

Zamjenik predsjednika Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Šemsudin Kučević predsjedavao je danas konstitutivnom sjednicom predsjedništva ove partije.

Iz Informativne službe je saopšteno da će Kučević u narednom periodu voditi ovu stranku, a po ovlašćenju njenog predsjednika Sulejmana Ugljanina.

Na sjednici Glavnog odbora u subotu, 29. jula, za nove članove predsjedništva, osim Kučevića, izabrani su i Edib Kajević, Muhedin Fijuljanin, Admir Mušović, Saima Brunčević i Mithad Šabanović.

Kučević će voditi ovu partiju do okončanja Ugljaninovog mandata na mjestu predsjednika Bošnjačkog nacionalnog vijeća, a njegov zadatak je da “od opštenarodnog pokreta napravi demokratsku instituciju koja radi po Statutu stranke”.

Podsjećamo da je Ugljanin početkom 2015. godine ovlastio narodnog poslanika i tadašnjeg potpredsjednika stranke Enisa Imamovića da rukovodi ovom partijom, sa istom željom, da se „maksimalno posvetiti radu u Bošnjačkom nacionalnom vijeću”.

izvor: Radiostoplus

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles