18. Mart 2017

Nedavno je u prostorijama Bošnjačkog kulturnog centra – ‘džemat Paris’ u Parizu, održano predavanje na temu “Korisni smo članovi društvene zajednice”, gdje su članice džemata, uz predavanje Dr. Mersade Nuruddine Agović utvrđivale veoma korisnu ulogu žene u izgradnji i razvoju zajednice i društva. Nakon predavanja iskazana je potreba za kreativnim radom učesnica, te organizirana i mala višečasovna kaligrafska radionica za zainteresirane. 
 
Danas, nepuna dva mjeseca nakon toga, pristižu rezultati radionice iz džemata “Paris” u Parizu.  Naime, članica džemata Muzafera Ramdedović – Ličina priprema svoju prvu samostalnu izložbu kaligrafskih radova, od čije eventualne prodaje želi sav novac, kako je kazala, pokloniti u humanitarne svrhe, onima kojima je to najpotrebnije. Žena je i ovog puta pokazala kako zna koristiti svoje resurse u činjenju dobrih i hairli djela. 
 
A. N. 

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles