6. Decembar 2017

Kao što smo mogli vidjeti u dokumantarnom filmu HRT-a “Sandžak – Novi Pazar”, lider SDA Sandžaka i aktuelni predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća Sulejman Ugljanin, obraćajući se prisutnima u sali Hotela “Vrbak” u Novom Pazaru 1991. godine, između ostalog, je rekao da “više niko neće nikada postavljati granicu između Rožaja i Novog Pazara”.

 

No, Sulejman Ugljanin, 26. oktobra 2010. godine na otvaranju graničnog prijelaza “Špiljani” između Srbije i Crne Gore, kao ministar bez portfelja u Vladi Srbije, pohvalno govori o “granici između Rožaja i Novog Pazara”, ističući  da će najveću korist od otvaranja novog prijelaza imati građani koji žive sa obje strane granice, naglašavajući da je to područje jedno od najnerazvijenijih regiona u bivšoj Jugoslaviji.

“Sama činjenica da je granični prijelaz urađen zajedničkim sredstvima Srbije i EU govori da naša zemlja već pripada Evropi,” rekao je ministar Ugljanin, ocjenjujući da će sredstva iz predpristupnih fondova EU pomoći održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja Srbije i Crne Gore, odnosno građanima koji žive na području Tutina i Rožaja.

izvor: Sandzacke

Facebook Comments

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles