9. August 2017
Zahvaljujući Fondaciji “Ana i Vlade Divac”, osnovne škole “Mile Dubljević” u Lajkovcu (Bogovađa), “12. decembar” u Sjenici, Sremski front u Šidu (Sot), “Miloš Crnjanski” u Subotici, “Hristo Botev” u Dimitrovgradu, “Rifat Burdžević Tršo” u Tutinu i “Branko Pešić” u Beogradu dobile su znatnu pomoć.

Tačnije, ova Fondacija je u okviru projekta “Podrška lokalnim zajednicama u odgovoru na izbegličku krizu” koji sprovodi u saradnji sa Američkom agencijom za međunarodni razvoj (USAID) donirala kompjutersku opremu i nameštaj za navedenih sedam škola u opštinama pogođenim izbegličkom krizom u ukupnoj vrednosti 30.000 dolara.

Podeljeno je ukupno 200 školskih klupa, 240 školskih stolica, 44 bele školske table 41 računar sa pratećom opremom (monitori, miševi, tastature), 10 klupa i 20 stolica za predškolce, kao i 12 bibliotekarskih ormana i jedno projektno platno. Osnovna ideja ove akcije je da donacije ojačaju kapacitete škola da bi, kako lokalni đaci i nastavnici tako i izbeglice imali savremeniju i udobniju nastavu.

U okviru navedenog projekta sa USAID, osim pružanja direktne humanitarne pomoći izbeglicama i migrantima Fondacija “Divac” i USAID pružaju podršku i lokalnim zajednicama koje su najviše pogođene izbegličkom krizom, organizuju obuke za reagovanje u vanrednim situacijama. Takođe, organizovali su 150 volonterskih akcija u kojima je zajednički učestvovalo lokalno stanovništvo i migranti. Zajedno su radili na čišćenju životne sredine, u sadnji drveća i cveća, ali i organizovali fudbalske utakmice.

 (vestionline)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles