27. Decembar 2017

Od kada je vijeka i svijeta, na kugli zemaljskoj, koja je kroz historiju čovječanstava prolazila kroz različite periode, i trpila razno razne društvene poretke i promjene uvijek je postojalo mjesta za iznalaženje rešenja za aktuelne probleme odredjenog razdoblja. 

Ono što je za posljedicu imalo pozitivan rezultat, uglavnom je odraz mudre politike onih koji su težili svojim intelektom dati doprinos u pomoći za iznalaženjem adekvatnih rešenja koja su bila neophodna u odredjenim trenucima.

Kada je politika u pitanju, svakako u sjećanju su ostali i najviše traga ostavili revolucionari. Odraz njihove borbe je bila borba za slobodu.

Kada je politička scena u Srbiji u pitanju uglavnom smo navikli na turbulencije. I zato me i ne čudi kada stranka koja u naslovu i ideološki označava pravdu i pomirenje bude toliko aktuelna i analizirana. Ono što se u startu može primjetiti jeste nervoza onih kojima je to zasmetalo. A kome smeta SPP? Kome smeta pravda? Kome smeta pomirenje?

Odgovor i nije neka misterija. Smeta onima koji su navikli na nepravdu i svadju. Smeta onima kojima ništa nije sveto. Smeta smutljivcima i licemjerima. Lopovu koji je na operisanje u mraku navikao smeta svjetlo.
Zulumćaru smeta red. Neradniku smeta rad. Nevaspitanome vaspitan. Nekulturnome kulturan. Netolerantnome tolerantan.

Onima koji su na Sandzackoj političkoj sceni prisutni 20.godina, i čije politike smo taoci smeta pravda. Onima koji su nas zavadili i vladaju baš po sistemu ‘zavadi pa vladaj’ i čiji rezultati pogubne politike su završavani smrtnim ishodima smeta politika koja eliminiše sve one koji su nas tom nakaradnom sistemu navikavali.

Nećemo nered. Nećemo kriminal. Nećemo nepravdu. Nećemo svadju. Nećemo da budemo taoci onih kojima ni Islamska zajednica nije sveta. Hoćemo alternativu svemu tome. Hoćemo pravdu. Hoćemo pomirenje. To vrijeme nam upravo dolazi. To je vrijeme stranke pravde i pomirenja.

Autor: Emir Preljević

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles