23. Septembar 2017

Plato ispred manastira Sopoćani je rekontruisan. Ovo je treća faza projekta “Revitaalizacije pravoslavnih srednjovekovnih spomenika”, koji sprovodi Turistička organizacija Novi Pazar.

Sopoćani su nezaobilazna stanica svih turista, koji posjete Novi Pazar. Ovaj manstir dobija rekonstruisan plato, a radovi se privode kraju. Ispred ovog manastira iguman Teoktist kaže da je revitalizacija odmarališta od velikog značaja, jer će dati još ljepšu sliku ovom istorijskom spomeniku. On je zahvalio svima koji su pomogli da se ovaj projekat realizuje.

“Ovi radovi nam mnogo znače, jer ćemo na bolji način moći da primimo sve turiste koji dolaze u grad, a njih je mnogo tokom cijele godine”, rekao je iguman Teoktist.

Rekonstrukciju platoa finansijski je pomoglo resorno ministarstvo, a nosilac je Turistička organizacija Novi Pazar . Direktorka Liljana Lešević kaže da je ovo treća faza projekta.

“Projekat se bliži kraju. Prethodno smo sredili pomoćni objekat kod Đurđevih stupova, ali i rasvetu do istog manastira”, rekla je Leševićeva.

Leševićeva dodaje da će lokalna turistička organizacija nastaviti da čuva istorijske spomenike, koji su blago Novog Pazara, a turistički radnici će se potruditi da ih promovišu u svijetu i na taj način iskoriste tursitičke potencijale ovog kraja.

Vlast u Novom Pazaru u posljednjih 27 godina nije uložila ni jedan dinar u obnovi islamskih spomenika i bošnjačke kulturne baštine registrirane na Islamsku zajednicu.

(rtvnp.rs)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles