14. Decembar 2017

Inspekcijske službe Grada Novog Pazara mogle bi u narednih nekoliko dana da oslobode javni prostor zauzet na gradskom trgu, ukoliko policija pruži astitenciju, potvrdio je za RTV Novi Pazar načelnik Odjeljenja za inspekcijske poslove Mensur Bulić.

On je rekao da je učinjeno sve po Zakonu, da su upućeni dopisi, i započeta prinudna realizacija inspekcijskih naloga u cilju oslobađanja javnih površina.

“Mi u kontinuitetu imamo zauzimanje gradskog trga. Inspekcija je, svakako, reagovala u skladu sa svojim ovlašćenjima i izadala naloge u skladu Zakonom, ali za to je potrebno obezbijediti asistenciju policije“, objasnio je Bulić.

Bulić ističe da se iz dana u dan oko zgrade, koja se bespravno dograđuje na gradskom trgu, sve više zauzima javna površina, pa tako ni taxi stajalište više ne može da funkcioniše normalno, na lokaciji koja je za njega predviđena.

“Obaveza inspekcijskih službi je da se oslobodi javni prostor, zauzet nelegalno u cijelom gradu, ali i na gradskom trgu“, rekao je Bulić.

Uzurpacija javnog prostora u samom centru grada je prema njegovim riječima veliki, i svakog dana sve više uznemirava javnost.

“Radi se o jednoj povrišni javne namjene koja se preuređuje na potpuno proizvoljan način, bez dozvole i procedure“, ističe načelnik Odjeljenja za inspekcijske poslove.

U slučaju divlje gradnje kada su inspeksijske službe i Gradska uprava činili sve, kako bi se zaustavila nelegalna radnja izostala je asistencija policije.

Kako javlja RTV Novi Pazar, Bulić nije mogao da kaže da li očekuje da će pripadnici Policijske uprave ovoga puta izaći na teren.

“U skladu sa propisima koji regulišu tu materiju upućeni su dopisi i vidjećemo šta će se desiti“, kazao je on.

(rtvnp) 

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles