6. Septembar 2017


Novi Pazar – Koalicija SDP-SDA, je u posljednjih 27 godina izdavala pod zakup i prodavala niz vakufskih parcela i objekata u Novom Pazaru, iako su pod sudskim sporom. 

Od trenutka kada je donijet zakon o restituciji nasilno oduzete imovine vjerskim zajednicama u periodu komunizma, Islamska zajednica je sudskim putem tražila povratak svih oduzetih vakufskih objekata i parcela. 

Sudski procesi jos uvijek traju. Do sada je vraćeno 0% vakufskih objekata Islamskoj zajednici, dok je Srpskoj pravoslavnoj crkvi vraćeno preko 70% oduzete imovine i određena državna imovina je poklonjena Crkvi. 

Islamska zajednica je iselila par objekata i stavila ih pod svoju kontrolu, koje je koalicija SDP-SDA nelegalno izdavala i zakupodavci će moći da se usele na istim lokacijama, nakon što se dućani Islamske zajednice renoviraju i uredi zapušteni dio centra grada. 

Koalicija SDP-SDA medijskom kampanjom i ostalim dostupnim sredstvima nastavlja skrnavljenje vakufskih objekata i poziva na njihovo oduzimanje i rušenje.

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles