1. Juni 2018

Žalosno je krenuti na teraviju i sresti ispred džamije dvoje mladih kako se ljube na klupi. A više je žalosno što džematlije prolaze pored njih i okreću glavu kao da se ništa ne dešava stideći se da ih upozore. Isto to važi i za imama džamije.

Svjedoci smo ovih dana kako polumaturanti i osnovci patroliraju gradom nakinđureni i gotovo goli a još gore od toga roditelji mrtvi zadovoljni sa svojim ljepotanima. A šta da kažemo za naštavnike i profesore koji su kreatori tih događaja i koji razmišljaju koliko će ta djeca skupiti novca da im daju ili kupe poklon.

A šta je sa Ramazanom, šta je sa postom i namazom? Za šta se ta djeca pripremaju sjutra, da li da budu nečija žrtva? O čemu to razmišlja ta jadna neokomunistička i propalistička vlast koja je u pozadini svih tih dešavanja.

Organizuju izlete na Kopaonik jer “nema” ni jedno drugo mjesto a na Kopaoniku pa čak i predškolce vode u diskoteke da ih na vakat navikavaju. Organizuju dan grada i zlouptrebljavaju djecu učeci ih da plešu a curice uče kako treba da budu moderne i emancipovane

.Na njihove medije demek islamski programi i razne sekte promovišu a na dnevnik na Arap džamiju kidišu i pljuju po islamu na njima svojstven način.

Diskoteka u Ljetnjoj bašti je od samog početka Ramazana gdje se omladina smiluje i ponižava po njihovom kantaru da im budu spremni kao glasačka mašinerija. Malo islama, malo kufra, malo šejtanluka i potpuna zbrka. Okitili su grad kockarnicama i da vidiš meraka.

Skinuli s vilice totalno. A zašto? Zato sto im se dalo mjesta i prostora. A oni koji na dobro pozivaju ne smiju se živi ćuti da ne bi “remetili”red i mir. I ovi neki sto sire dawu ne dižu glas protiv zla i kancera koje nas razjeda. Eto da ne bi hatar istetili neokomunistima. Zašto se glas ne diže protiv terora ovog naroda i protiv otvorenog uništavanja. Pitajmo se:”KO JE KRIV”!?

Autor: Edis Pačariz

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles