26. Februar 2017

Devedesetih godina je gospodin Ugljanin, po mišljenju tadašnje Dačićeve ekipe “izdao nacionalne interese i ugrozio teritorijalni integritet R. Srbije”! Zbog tog “neprijateljskog djelovanja” je “morao” da skokne do Istambula…

Tada prvi put, režim Dačićevog sefa navodno traži “glavu” Sulejmana Ugljanina. Po precizno dogovorenom planu, Ugljanin postaje “strašni” neprijatelj Srbije, a Dačić i njegov tadašnji sef ostaju još”strašniji” zaštitnici države i državnih interesa!!! Naravno da bi sve izgledalo uvjerljivo, Ugljanin “teškom mukom” bježi do Istambula, a tadašnji režim “tražeci” ga maltretira i prebija one kojima se “nije dalo” da pobjegnu…

Onima koji su vjerovali lideru da valja “prodati krave i petoljirke a, kupiti puške” policija iz toga perioda obija bubrege, lomi kosti i brutano ih odvaja od života… Mnogo ljudi je prošlo isto i pored činjenice da nikada nijesu imali niti oružje, niti su bili ikakva opasnost za bilo koga!!!

Ugljanin je tada bio u debeloj “ilegali” ili preciznije hladovini. Kada su se stvari malo promijenile, batinjanje prošlo a, mnogi glavom platili “ovu partiju šaha”, gospodin Ugljanin uz pratnju policije biva dovezen iz Turske preko Beograda u Novi Pazar, naravno uz blagoslov tadašnje vlasti i vjerovali ili ne Dačića i njegove ekipe!!! “

Razumijevanje” kod ove dvojice “patriota” je progutalo svu muku Bošnjaka koji nijesu imali koga da ih izvede iz zemlje, a da ih poslije sa svim počastima vrati… O prebijanju i onome sto se dešavalo devedesetih se šutjelo!!! “Brak” i “crveni tepih” poslije bežanije su izrodili ministarske fotelje, posto se radilo o “carskom rezu” izostao je “portvelj”, ali je uslijedio period u kojem je Ugljanin dogurao do toga da je bratučed svetome Savi, preciznije njegov potomak!

Naravno, zbog tog “patriotskog” čina nagradjen je pohvalama sa svih strana od svih Čiplića, Tadića, Ilića, Koštunice i na kraju samog Irineja, malo li je!!! Jedno od “čeljadi” ove gospode je i koalicija u Sjenici, da bas u Sjenici zajedničkim snagama još uvijek upravljaju “zavadjeni patriote” Dačić i Ugljanin!!!

SIGURAN sam da smo mi generacija Bošnjaka koju ovi patrioti ne mogu prevariti. Ne hvala im ga!!! To sto Ugljanin ide kod Tačija da bi dokazao da je “strašan”, a Dačić “spašava” Srbiju od Tačijevog drugara je već poznata stvar… Vi koji imate rezervne “premijere i države” bilo u Turskoj, Rusiji, R. Srpskoj ili Kosovu ste već dovoljno zla nanijeli i nama i njima i tamo njima!!! Znamo Vas dobro i prije nego što po potrebi “pobjegnete u hladovinu” ne računajte na nas, odrasli smo i vaše igrice su provaljene.

Autor: Zaim Redžepović

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles