5. Decembar 2017

Fotografija Irfana Ličine iz Novog Pazara proglašena je najboljom u kategoriji “Život” na konkursu koji je organizovao Centar za razvoj fotografije i biće predstavljena na izložbi “Press Photo Srbija” koja će biti otvorena u nedelju u Beogradu.

 

“Fotografija danas doživljava ekspanziju u svakom smislu te reči. U moru fotografija kojima smo preplavljeniji, privilegija je kada žiri, čiji je član i profesor foto-žurnalizma sa Univerziteta u San Francisku Ken Kobre, izdvoji tvoj rad”, kazao je Ličina radiju Sto plus.

Glavnu nagradu “Press photo Srbija” dobio je Mitar Mitrović, a priznanja su dodeljena u još ukupno šest kategorija.

Pored Ličine, nagrađeni su i Saša Preradović koji je pobedio u kategoriji “Okolina”, Željko Sinobad u kategoriji “Okolina reportaža”, zatim Mitar Mitrović u kategoriji “Vesti”, kao i Miloš Bičanski u kategoriji “Vesti reportaža”, a Igor Čoko u kategoriji “Život reportaža”.

“Press Photo Srbija” održava se dvanaestu godinu zaredom, sa ciljem afirmacije i razvoja foto-novinarstva u Srbiji.

Mladom fotografu i predsedniku Foto-kino kluba Novi Pazar ovo je treće priznanje ove godine.

Njegova fotografija, pod nazivom “Senke”, napravljena mobilnim telefonom, početkom ove godine proglašena za najbolju na konkursu Balkan Photo Award, a potom je fotografija pod nazivom “Udarac” izabrana među 25 najboljih na svetu u izboru specijalizovanog žirija Lens kulture (LensCulture), jedne od najvećih foto platformi na svetu.

(Beta)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles