9. Juni 2018

Prateći rad Doma u posljednjih nekoliko mjeseci kao i pozive upućene javnosti od strane direktora ove ustanove da se uključe u rješavanju nagomilanih problema i u poboljšanju uslova boravka korisnika, anonimni donatori porijeklom iz Prizrena a koji žive i rade u Švedskoj, donirali su osnovne životne namirnice, hemiju i sredstva za ličnu higijenu korisnicima Doma u vrijednosti od 450 000 dinara.

Ne pridajući poseban značaj sebi, sa željom da stave akcenat na donaciju, donatori su želeli da ostanu anonimni. Telefonskim putem su obavijestili direktora ove ustanove da žele da uruče donaciju , što je sa zadovoljstvom prihvaćeno.

Kombi sa namirnicama i sredstvima za higijenu je stigao u Dom juče u popodnevnim satima.

“Ova vrijedna donacija je još jedan u nizu znakova povjerenja i podrške svemu što je urađeno u prethodnih 6-7 mjeseci. Radujem se da u našem društvu postoje pojedinci sa visokom sviješću, spremni da podrže sve što je dobro.”, ističe Đondić.

Podsjećamo da su u posljednjih nekoliko mjeseci od strane pojedinaca i kolektiviteta u Dom pristigle donacije u vrijednosti preko 1 200 000 dinara u vidu inventara, obuće, odjeće i životnih namirnica.

Direktor Doma gospodin Omer Đondić se zahvalio donatorima i još jednom pozvao sve svjesne pojedince i organizacije da pomognu ovu ustanovu i njene korisnike.

SANA – Enver Đondić

Foto – SANA

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles