27. Decembar 2017

Od 85 stambenih zgrada u Novom Pazaru stanari njih 18 su izabrali upravnike i upisali ih u registar stambenih zajednica dok je još nekoliko postupaka u toku, rečeno je danas radiju Sto plus u Odjeljenju za stambeno komunalne poslove lokalne samouprave.

 

Načelnik ovog Odjeljenja Hidajet Plojović podsjetio je da je rok za izbor upravnika i registraciju zgrada istekao 12. decembra, ali da još uvijek nisu pokrenuti postupci za uvođenje prinudnih uprava u zgradama koje to nisu učinile.

“Komunalni inspektori će u narednom periodu obići sve zgrade i dati im primjeren rok da se dobrovoljno organizuju, izaberu upravnika i registruju stambenu zajednicu. Mogu angažovati profesionalnog upravnika ili nekog od stanara, koji može raditi i bez novčane nadoknade”, kazao je Plojović.

On je dodao da je registracija stambene zgrade jednostavan proces, da je neophodno popuniti četiri obrasca i uplatiti 600 dinara na ime administrativne takse, kao i da je lokalna samouprava na raspolaganju svim zainteresovanim stanarima.

“Bitno je napomenuti da se i nekadašnje skupštine stanara, osnovane po starom zakonu, moraju preregistrovati na osnovu novog Zakona o stanovanju i održavanju zgrada, ali za taj postupak mogu iskoristiti pojedine podatke poput Poreskog identifikacionog broja (PIB) i matičnog broja”, rekao je Plojović.

On je najavio i da će na sljedećoj sjednici lokalnog parlamenta biti usvojene odluke o iznosu koji će stanari plaćati na ime investicionog i tekućeg održavanja i troškova upravljanja zgradom.

(Beta)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles