17. April 2018
 
 
Počelo je postavljanje video nadzora u Ivanjici, kojim će biti pokrivene sve veće raskrsnice, ulice u užem gradskom jezgru, gradski park i prilazni putevi iz pravca Guče, Sjenice, Arilja i Ušća, prenosi portal InfoLIGA.
 
U naredna tri meseca biće instalirano 15 kamera, a profesionalni video nadzor će omogućiti veću bezbednost saobraćaja, gađana i imovine.
 
– Privatnost građana neće biti ugrožena, kamere će beležiti isključivo grublje prekršaje, kao što su preticanje na punoj i duploj liniji, prolazak na crveno i sve ono što ugrožava saobraćaj ili ličnu sigurnost ljudi. Pre uključivanja kamera u rad, građani će biti informisani na kojim lokacijama se tačno nalaze – kaže zamenik predsednika opštine Ivanjica Momčilo Mitrović.
 
On dodaje da je počelo iskopavanje kanala za postavljanje kablova od opštinske zgrade do Doma kulture.
 
– Video nadzor je višestruko koristan. Iskustva iz gradova koji ga već imaju govore da je u velikom procentu sprečeno nedisciplinovano ponašanje u saobraćaju i rasvetljen veći broj krivičnih dela. Na prvom mestu bezbednost građana je povećana, što je nama najvažnije – dodaje Mitrović.
 
Reč je o digitalnim kamerama visoke rezolucije i na većini će biti obezbđjeno čitanje kartica. Vrednost radova je 5,5 miliona dinara, a sredstva su obezbeđena iz budžeta lokalne samouprave, prenosi portal InfoLIGA.
 
(ekapija.com)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles