13. Oktobar 2010

Sandžak – Sandžak PRESS je sprovelo istraživanje o tome u koga građani Sandžaka imaju najviše povjerenja, o tome ko je među kim najuticajniji i ko dolazi, a ko odlazi sa javne scene u Sandžaku.

Sandžak PRESS je prekinuo sa anketiranjem, jer je hakerski, preko noći, povećan broj glasova jednom od kandidata za 10 puta. Rezultati su vraćeni na dan prije.

Pitanje je glasilo:

.

U koju ličnost u Sandžaku imate najviše povjerenja?

Muamer Zukolić – 64.80%

Sulejman Ugljanin – 10.36%

Filaret – 8.09%

Rasim Ljajić – 7.16%

Nebojša Medojević – 3.80%

Milan Veselinović – 3.01%

Rafet Husović – 1.39%

Kenan Hajdarević – 0.76%

Rifat Fejzić – 0.63%

Iz ovog istraživanja se može zaključiti sljedeće:

1. Građani Sandžaka ulažu svoje apsolutno movjerenje u:

muftiju Muamer ef. Zukorlića 64.80%

Kako nam statistika koju posjedujemo ukazuje, to je veliki dio bošnjačlog naroda i jedan manji dio srpskog naroda. Pripadnici ostalih etničkih zajednica u Sandžaku, također, ulažu veliko povjerenje u Muftiju.

2. Koalicioni pro-beogradski blok, na čelu sa Sulejmanom Ugljaninom, a u koji spadaju i registrovane stranke Rešada Hodžića, Fevzije Murića, Tarika Imamovića, Mithata Nokića, Esada Džudževića i Zekerije Dugopoljca imaju podršku svega

koalicija SDA-SDP –  17.62 %

3. Muftija Zukorlić predstavlja legitimnog lidera Bošnjaka u Sandžaku, što su potvrdili i predstavnici Evropske unije na čelu sa Jelkom Kacinom.

4.Vladika Miliševski Filaret predstavlja legitimnog lidera Srba u Sandžaku.

5. Predsjednik SDPS, ministar Rasim Ljajić je u ovoj anketi, kako statistika pokazuje,  dobio značajan broj glasova od pripadnika srpske nacionalnosti.

6. Građani južnog dijela Sandžaka, bez obzira na nacionalnu pripadnost, svoje najveće povjerenje su ukazali predsjedniku PZP-a Nebojši Medojeviću, Srbinu iz Pljevalja, koji se zalaže za evropske standarde u Crnoj Gori.

7. Legitiman predstavnik Bošnjaka južnog Sandžaka je predsjednik BS-a Rafet Husović.

Očigledno je da građani Sandžaka danas najviše povjerenja daju vjerskim vođama.

Očekuju se skorašnje političke promjene u vlasti u Novom Pazaru, Tutinu, Sjenici, Prijepolju, Bijelom Polju, Rožaju i Plavu.

Crno se piše, kada je u pitanju vlast, koaliciji SDA-SDP u sjeveru i DPS na jugu.

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles