3. Oktobar 2017

Danas smo saznali pravu istinu o ubistvu Fahrudina Skarepa:

KOMANDIR NERMIN ZEĆIROVIĆ JE JURNU DŽIPOM NA NAŠE PARKIRANO VOZILO A POLICAJAC UBICA JE IZAŠAO I UBIO MOG DRUGA, SA STRANE KROZ STAKLO.
PARKIRALI SMO VOZILO NA PROŠIRENJU DA BI PROŠLO VOZILO IZ SUPROTNOG SMJERA, TADA JE POLICISKI DŽIP JURNUO NA NAŠE VOZILO I ZAUSTAVILO SE UZ BRANIK NAŠEG AUTA. 

DŽIPA JE VOZIO NERMIN ZEĆIROVIĆ, DRUGI POLICAJAC BELOICA R. JE IZAŠAO IZ POLICISKOG DŽIPA I PUCAO U NAŠE AUTO SA STRANE, OBLILA ME JE KRV A JA SAM SE DRŽAO ZA GLAVU MISLEĆI DA JE UBIO I MENE.

KUKAO SAM DO NEBA DOK ME POLICAJAC NIJE IZVUKAO NA MOJA VRATA I PREBIO NA ZEMLJI, ZAPOČINJE PRIČU 20-TOGODIŠNJI OMEROVIĆ MIRSAD KOJI JE BIO U KOLIMA.

Automobil je u Novom Pazaru ispred SUP-a, u što se možete sami uvjeriti, nijesmo bježali niti smo davali bilo kakav otpor. Ubili su druga i odveli ga u bolnicu a mene su ostavili sa ubicom Beloicom koji je mahao sa pištoljem a ja sam kukao i molio da me ne ubije. Kada su došli sa drugim džipom po nas kao da sam se rodio, tada sam shvatio da sam živ a krv mi je oblila cijelu odjeću. Sa džipom je došao drugi Zećirović inače amidžić Nermina Zećirovića.

Sve je laž, nijesmo bježali niti smo davali nikakav otpor, niti nam je bilo ko od policije upozoravao, niti je udareno naše vozilo niti vozilo policije. Sve se može provjeriti, sve su lagali, priča kroz suze uplašeni Omerović. Ubili su ga na pravdi Boga, on je bio čist i u našem vozilu nije imalo ništa. Naše vozilo je prazno bili smo goloruki.

Kako ću ja živjeti bez mog druga? Ista policija je ubila i mog daidžinog i halinog sina, ovo je treće ubistvo, kaže kroz suze Omerović. Dokle više, da li živimo u ratu šta se ovo događa?

Ja više nikada ne mogu biti čovjek, ne mogu da spavam niti da jedem, sve mi je slika ubijenog druga pred očima i onaj krv i pištolj i policajac koji drži pištolj.
Jedan dio priče koju mi je danas ispričao preživjeli Omerović koga sam lično posjetio…

Autor: Naser Bakić

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles