22. Septembar 2017

Da politika pomirenja i saradnje autentičnih predstavnika bošnjačkog i srpskog naroda daje rezultate, najbolji primjer je lokalna samouprava u Prijepolju. Ove godine preko 95% časova islamske vjeronauke u školama držat će vjeroučitelji jedine legalne i legitimne IZ-e, Mešihata IZ-e u Srbiji. U razgovoru za našu televiziju glavni imam medžlisa IZ-e Prijepolje i koordinator za islamsku vjeronauku u Prijepolju i Brodarevu Aref ef. Duraković zahvalio se narodnom poslaniku muftiji Muameru Zukorliću na radu i zalaganju vraćanja legitimiteta vjeroučiteljima IZ-e u Srbiji, kao i šefu odborničke grupe BDZ Sandžaka u Prijepolju Samiru Tandiru na svakodnevnoj borbi na lokalu.

Lider najjače bošnjačke stranke u vlasti Prijepolja Samir Tandir ističe da je jako ponosan, jer je jedan od glavnih ciljeva zbog čega je počeo da se bavi politikom danas postignut.

Član OV-a Milan Gačević ovom prilikom je istakao da koliko god želi jedinstvo SPC-a, tako želi jedinstvo i u redovima IZ-e. Samo jedinstvom u vjeri, dodaje on, može se očekivati i jedinstvo u narodu.

Podsjećamo, jedno od glavnih predizbornih obećanja jeste vraćanje vjeroučitelja na spisak za nastavu u školama, čime se ispravlja nepravda načinjena od strane prethodnih državnih politika. Primjer Prijepolja očit je dokaz da dogovor koji je postignut između sada predsjednika države Aleksandra Vučića i lidera BDZ Sandžaka Muamera Zukorlića funkcionira i daje svoje plodove.

SANA – H.Š.

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles