17. Juli 2017

Povodom pronalaska posmrtnih ostataka više osoba u dvorištu Opšte bolnice u Novom Pazaru, oglasila se i lokalna samouprava Novog Pazara:

“Tokom radova na izgradnji urgentnog bloka u Novom Pazaru izvođači radova pronašli su posmrtne ostatke više osoba. Odmah je obavještena policija, predstavnici tužilaštva su izašli na teren, a posmrtni ostaci prenijeti su na DNK analizu u prisusvu vještaka, po utvrđenim propisima.

Grad Novi Pazar pokreće inicijativu da naučna zajednica, ekseperti i ostali relevantni faktori zajednice rasvijetle okolnosti pod kojima je do nastanka grobnice došlo, da se otkrije prava istina o zločinu. Izuzetno je važno da se posmrtni ostataci identifikuju prije svega zbog porodica stradalih.

Grad se zalaže da se, nakon okončanja procedure za utvrđivanje identifikacije, svi posmrtni ostaci, uz adekvatan vjerski obred, pokopaju na jednom mjestu koje bi služilo kao svojevrsan memorijalni centar žrtvama”, navodi se u saoptenju Grada Novog Pazara

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles