25. April 2018

Novopazarska Gimnazija pored već uobičajene strukture i smjerova, u školskoj 2018/2019. upisaće jedno odjeljenje na novi IT smjer, za učenike sa posebnim sklonostima za informatiku i računarstvo. Važne informacije za novopazarske osmake koji razmišljaju o odabiru škole pružili su stručnjaci iz Gimnazije, i tako im predstavili novi smjer na kojem će biti upisano svega 20 odabranih đaka.

Pošto je odjeljenje za računarstvo i informatiku, odjeljenje za posebno darovitu djecu, za ovo odjeljenje polagaće se i poseban prijemni ispit. Na prijemnom ispitu za upis u računarsko odjeljenje polagaće se matematika.

O profesionalnoj orijentaciji i upisu u srednju školu sa osmacima u osnovnoj školi “Bratstvo” razgovara se tokom cijele godine.

Budućim srednjoškolcima današanja prezentacija ostavila je prostora da dobro razmisle o ovom IT smjeru.

Edukacija iz oblasti informacionih tehnologija obično se vezuje za fakultete i više škole, ali je praksa pokazala da sa obučavanjem budućih IT profesionalaca treba krenuti mnogo ranije.

(Rtvnp)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles