2. Februar 2018

Fudbalski klub Novi Pazar saopštio je danas da se u prethodnom periodu pojavilo nekoliko zainteresovanih za preuzimanje vlasništva nad klubom i da je najkonkretniji bio Švajcarac Roberto Nava, ali da njegovu ponudu u ovom trenutku nije bilo moguće prihvatiti.

“Nava je iznio zahtjeve i uslove, do juna i završetka sezone i poslije toga, kada bi se napravio dugoročni ugovor. Zahtjevao je odgovor u roku od pet sati. Zahvalni smo mu na dolasku i želji da pomogne, ali predsjednik Tarik Imamović je ocijenio da je to ‘ultimativo kratko vrijeme’ i da ponuda mora biti razmotrena”, navodi se u saopštenju Novog Pazara.

U ovdašnjem prvoligašu ističu da su konsultovali stručnjake iz oblasti međunarodnog prava, fudbalske menadžere sa internacionalnim iskustvom, te stručne ljude i pravnike iz klubova u regionu, koji imaju iskustva sa stranim ulagačima, sponzorima i vlasnicima klubova.

“Devetočlanom pregovaračkom italijansko-švajcarsko-srpskom timu saopštili smo da nije moguće u kratkom vremenskom intervalu donijeti tako važnu odluku. Jedini kamen spoticanja je Unaprijed pripremljeni plan reorganizacije (UPPR) u koji je klub ušao zbog prethodnih dugovanja, a čijim bi se usvajanjem deblokirao klupski račun, uz obavezu da se u narednih pet godina izmire obaveze prema povjeriocima. Neusvajanje UPPR-a značilo bi bankrot i gašenje kluba, pri čemu bi propala Navina ulaganja, koja bi bila identična ulaganjima Grada. Proces UPPR-a je u toku, a ulazak jakog sponzora i praktično novog inostranog vlasnika mogao bi da obori njegovu uspješnost. U vrijeme trajanja UPPR-a, klub ne može da sklopi nikakav zakonski validan ugovor”, pojašnjavaju Pazarci.

“Zbog svega toga, iako prijedlozi i zahtjevi Navinog tima nisu sporni (mjesto predsjednika kluba, sportskog direktora, generalnog direktora, trenera, pomoćnog trenera, koordinatora i trenera mlađih selekcija, tim menadžera, portparola i ostalo), Navi i njegovom timu ponuđen je početak saradnje, koja bi podrazumijevala mogućnost sponzorstva na dobrovoljnoj bazi. Poslije toga, uz mogući pozitivan ishod UPPR-a, mogli bismo da sklopimo profesionalni ugovor na duži vremenski period pod uslovima koje su gospodin Nava i njegov tim predložili, uz minimalne izmjene”, dodaje se.

Klupski čelnici konstatovali su da ovi pregovori nisu završeni, da je Nava rekao da je “Novi Pazar njegov grad” i da je najavio novi dolazak će za sedam dana, kada bi iznio nove prijedloge i ideje “kao mogući budući vlasnik i finansijer, ali i kao veliki prijatelj fudbala i grada”.

(Rtvnp)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles