20. Juni 2017

Redžep Tajip Erdogan (arhivska fotografija)

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da su ideje nekih krugova o ujedinjenju Albanije, Makedonije i Kosova u “Veliku Albaniju” loša i neprihvatljiva za Tursku koja, kako je rekao, glasno zagovara poštovanje suvereniteta i cjelovitosti zemalja na Balkanu.

“To su loše stvari. Eto, vidite šta se dešava na Bliskom istoku, u Iraku, Siriji. Ne želimo da se takve krize događaju na Balkanu. Postoje oni koji za Balkan pokušavaju da skroje takve planove, ali im ne smijemo to dopustiti. Mi zagovaramo poštovanje suvereniteta i cjelovitosti država i to se mora shvatiti. Zato se takve igre više ne smiju igrati ovdje, u Makedoniji, Bosni i Hercegovini, Albaniji, Srbiji”, rekao je Erdogan u intervjuu za albansku mrežu Top čenel.

Predsjednik Turske je poručio da sve te zemlje treba da nastave svoj put kojim idu.

On je dodao da se različitosti u svakoj zemlji i društvu moraju prepoznati i iskoristiti kao bogatstvo, te istakao da takvo shvatanje stvari može pomoći Albaniji, Makedoniji, Bosni i Hercegovini i drugim zemljama koje imaju to bogatstvo.

(rts.rs)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles