10. Oktobar 2017

Erdogan razgovarao sa Vučićem, 12 sporazuma sa Turskom

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan koji boravi u posjeti Srbiji, pred sutrašnji odlazak u Novi Pazar, u kom je većinsko bošnjačko stanovništvo, kaže da je taj grad most između dviju država Srbije i Turske.

“Taj grad ima važnu ulogu u stvaranju mira i prijateljstva dvije zemlje. Tamo s Vučićem idem sutra i uputićemo poruke novopazarskom narodu. Nikada neću biti uz nacionalizam, etnički nacionalizam i to ću još jednom reći u Novom Pazaru”, rekao je Erdogan.

On je rekao da je sa Vučićem razgovarao i o izgradnji autoputa Beograd – Sarajevo, a da će dobru vijest o tom projektu sutra objaviti predsjednik Vučić.

Vučić je na zajedničkoj konferenciji za novinare s turskim predsjednikom rekao da Srbija mora da osigura mir, stabilnost i dobre odnose između Srba i Bošnjaka u Novom Pazaru, Tutinu, Novoj Varoši, Priboju…

“Predsjednika Erdogana u Novom Pazaru neće dočekati samo Bošnjaci, već će tamo biti i Srbi koji će pozdraviti Erdogana, a tako će biti i danas u Beogradu. Nije ovo 1389. godina“, kazao je Vučić.

On je rekao da Srbija želi najbolje odnose s Turskom, što je u interesu obje države.

“To je i u velikom interesu Srbije. Imam namjeru da ih molim za Belu Palanku, Boljevac i za druga mjesta gdje nemamo investitore i gdje niko neće da ulaže, pa neka mi kažu da to nisu investicije”, ocijenio je Vučić i istakao da je beskrajno zahvalan što je Turska prijatelj Srbije.

(Agencije)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles