24. August 2010

Sjeverni Sandžak – Povodom aktuelnih dešavanja u Sandžaku, a obzirom da se radi o elektronskim medijima koji informišu javnost Sandžaka, Sandžačke dijaspore i šire regije putem interneta, izdajemo sljedeće saopćenje.

SAOPĆENJE

  1. Podržavamo volju Bošnjaka u Sandžaku koju su iskazali na proteklim izborima za nacionalni savjet Bošnjaka, gdje je ubjedljivu pobjedu ostvarila lista Bošnjačke kulturne zajednice čiji nosilac je muftija Muamer ef. Zukorlić.
  2. Poštujući izbornu volju Bošnjaka te sve zakone koji se tiču ovih izbora podržavamo regularno izabrano rukovodstvo Bošnjačkog nacionalnog vijeća čiji je predsjednik dr. Mevlud ef. Dudić. Smatramo da su ljudi sa ove liste dokazani borci za nacionalne, kulturne i vjerske interese.
  3. Oštro osuđujemo diskriminatorsko-rasističku politiku koju prema Bošnjacima sprovodi Ministarstvo za ljudska i manjiska prava u Srbiji na čelu sa rasistom Svetozarom Čiplićem, kao i kompletnu vladajuću strukturu u Beogradu na čelu sa gospodinom predsjednikom Borisom Tadićem koji nije sankcionisao i nije se ogradio od diskriminatorskih i rasističkih poteza svoga ministra Čiplića.
  4. Najoštrije osuđujemo i antibošnjačko ponašanje dvaju ministara Ljajića i Ugljanina koji na sve moguće načine pokušavaju zadržati svoje fotelje, pa makar i po cijenu brutalnog nepoštovanja izborne volje Bošnjaka u Sandžaku. Odavno smo već shvatili da oni ne žele boriti se za Sandžak, i ne moraju, ali neka ne ometaju one koji to žele i mogu, kao što je Muftija Muamer ef. Zukorlić.
  5. Podržavamo i deklaraciju koju je donio Sabor Bošnjačkog naroda, na sjednici održanoj 14.07.2010. godine.
  6. Ovo saopćenje bit će objavljeno na svim medijima koji stoje iza ovog saopćenja.

www.zsdholland.ning.com
www.dijaspora-bk.de
www.sjenica-info.com
www.sandzak-x.com
www.sandzakpress.net
www.sandzaknews.info

Izvor: SandzakPRESS.net

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles