1. August 2017

Dani iseljenika nijesu mogli biti održani na boljem mjestu od Petnjice i Bihora, ocijenilo je predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović u razgovoru sa crnogorskim iseljenicima, navodeći da je danas Petnjica prijestonica još jedne Crne Gore.

 

Đukanović je, tokom radnog ručka koji je organizovan u petnjičkom selu Bor, zahvalio svim crnogorskim iseljenicima što su “dali nemjerljiv doprinos da, nakon gotovo čitavog vijeka, obnovimo državnost našeg zajedničkog doma, Crne Gore“.

Kako je saopšteno iz DPS-a, Đukanović je zahvalio iseljenicima i na istrajnosti i upornosti da se obnovi opština Petnjica što, kako je naveo, daje značajan doprinos stvaranju uslova za ravnomjeran razvoj i bolji život svih građana.

“Ogromna je zasluga dijaspore u obnovi crnogorske nezavisnosti i moramo biti ponosni na dvije stvari: što smo to učinili na miran način, ne narušavajući stabilnost i mir, poštujući visoke evropske standarde, olovkom“, kazao je Đukanović.

Prema njegovim riječima, Crna Gora ima razloga da bude ponosna što su obnovi njene nezavisnosti presudan doprinos dali manjinski narodi.

“Time su pokazali da vjeruju Crnoj Gori kao svojoj državnoj kući, a mi se moramo pažljivo odnositi prema tom doprinosu i povjerenju“, istakao je Đukanović.

On je kazao da se, tokom posjete Luksemburgu i razgovora sa članovima udruženja “Bihor“, uvjerio da su crnogorski iseljenici u toj zemlji dostojni predstavnici Crne Gore, koji značajno doprinose razvoju Luksembruga koji im je širom otvorio svoja vrata.

Foto: rtcg.me

“I da su ugledni članovi tamošnje zajednice, ali da nijesu zaboravili Crnu Goru i to je činjenica za veliko poštovanje“, dodao je Đukanović.

On je, kako je saopšteno, govorio i o ekonomskom razvoju i potencijalima Crne Gore, posebno u turizmu i poljoprivredi koji, osim velikih investitora, treba da privuku i crnogorske iseljenike na ulaganja u državu.

“Što, uz značajne podsticaje koje daje Vlada, treba da doprinese daljem poboljšanju kvaliteta života svih građana“, dodaje se u saopštenju.

Đukanović je u Boru obišao i novootvoreni pogon za proizvodnju peškira, a nakon susreta sa iseljenicima je u Petnjici prisustvovao ceremoniji otvaranja “Dana iseljenika” i uručenju nagrada udruženjima i pojedincima koji su dali značajan doprinos saradnji između dijaspore i njihove matične države Crne Gore.

(RTVG)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles