5. April 2017

Direktor Osnovne škole “Stefan Nemanja” Edin Dugopoljac odbacio je danas optužbe potpredsednika Bošnjačkog nacionalnog veća (BNV) Esada Džudža da ta škola vrši opstrukciju nastave na bosanskom jeziku, navodeći da Veće na taj način pokušava da prikrije sopstvenu nesposobnost.

“Odgovorno tvrdim da niko u školi, uključujući mene, nikada nije vršio nikakvu opstrukciju nastave na bosanskom jeziku. Paradoksalno je da neko optužuje mene da se ja borim protiv svog naroda. Ne osjećam potrebu da se ikome pravdam i dokazujem svoj patriotizam, a pogotovo ne ljudima iz BNV”, navodi se u saopštenju Dugopoljca.

On je dodao da pravi razlog za optužbe leži u činjenici da je Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja predložio Ministarstvu prosvjete da ne odobri 51 od 52 udžbenika za nastavu na bosanskom jeziku.

“Ako zanemarimo da je u udžbenicima Historije problematičan naziv Sandžak, ostale zamjerke su tehničke prirode i pripisuju se nestručnosti lica koja su radila udžbenike. U tome se ogleda nesposobnost BNV i svaki put kada pokažu svoju nesposobnost pokušavaju da okrive drugog za to, a dežurni krivac je Edin Dugopoljac”, naveo je direktor O.Š. “Stefan Nemanja”.

Dugopoljac je naglasio da je jedina opstrukcija nastavi na bosanskom jeziku BNV koje je, kako je ocijenio, svojom nestručnošću doprinelo smanjenju interesovanja učenika za taj model nastave.

“Pozivam gospodina Džudža da u javnost iznese konkretne dokaze da ja ili bilo ko drugi vrši opstrukciju nastave na bosanskom jeziku, a ako takve dokaze nema, želim da se javno izvini i konačno skine ljagu sa mog imena i kolektiva naše škole”, poručio je Dugopoljac.

Potpredsjednik BNV Esad Džudžo je na konferenciji za novinare, održanoj prije par dana, izjavio da će Veće pokušati da na sve načine izbegne opstrukciju nastave na bosanskom jeziku koja je i dalje prisutna u osnovnim školama “Bratstvo” i “Stefan Nemanja”.

Izvor: Radiostoplus

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles