21. Februar 2018

Nakon sastanka sa delegacijom građana Novog Pazara i aktivista Stranke pravde i pomirenja održana je press konferencija na kojoj je govorio akademik dr. Muamer Zukorlić.

On je govorio o problemu kladionica i kockarnica u Novom Pazaru, te o kršenju zakona kada je u pitanju udaljenost kladionica i kockarnica od obrazovnih ustanova.

“Danas je u pitanju Novi Pazar, ali ja sam siguran da ni u drugim gradovima nije bolja situacija. Obaveza je svih državnih organa, od nas ovdje u Narodnoj skupštini pa do svih izvršnih organa vlasti da u skladu sa svim zakonskim odredbama stanu u kraj kršenju zakona. Stav moje stranke i moj lični stav jeste neslaganje sa igrama na sreću, a moj kolega u Skupštini dr. Fehratović i ja ćemo se u budućnosti u Skupštini zalagati da se riješi ovaj problem, jer smatram da je zakon prema njima bio preblag, kada je odredio udaljenost na samo 200 metara od škola. Tražićemo promjenu zakonske regulative kako bismo u potpunosti zabranili rad kockarnica i kladionica”, ističe Zukorlić.

On je istakao da je druga varijanta da se zatraži uklanjanje kladionica i kockarnica iz grada i naseljenih mjesta.

“Od Amerike se može dosta učiti, pa i u tom segmentu. Tražićemo, kao B varijantu, ako kockarnice ne mogu da se zabrane onda da se bar uklone iz grada i naseljenih mjesta. Neka ih izmjeste negdje na periferiji, u nekom karantinu gdje im je i mjesto, pa ko ima taj porok, ko ima viška novca koji želi potrošiti na taj način neka ide tamo”, poručio je Zukorlić.

Cijelu konferenciju pogledajte klikom OVDJE

izvor: SANA 

Prikupljeno 10.000 potpisa – SPP predala peticiju protiv kockarnica Ministarstvu finansija

Peticija za uklanjanje kockarnica u blizini škola predata nadležnim Odborima u Skupštini Srbije

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles