6. Juli 2018

Uredničkom timu „Matica bošnjaka Sandžaka“ stigle dvije knjige autora Ragipa Sijarića. Dokumentarnom  literaturom na jedinstven način idući stopama amidže Ćamila Siijarića autor je na jednom mjestu okupio značajne pjesnike i pisce. Dr. Šefket Krcić je analizirajući djela istakao preglednost književnih tekstova.

„Podsjećanje da se sačuva svijest o Bošnjačkoj kulturi, narodu i identitetu, kao i da se ukaže na pisce koji su za našu djecu Zapadne Evrope vrlo interesantni, a sve u cilju da bi sačuvali svijest o Bošnjačkom identitetu, o bosanskom jeziku, o bosanskoj povijesti, o povjesti Sandžaka, knjiga Ragipa Sijarića koji je na jedan pregledan način objavio jednu svoju arhivu“ – kazao je dr. Šefket Krcić.

Bogata biografija Ragipa Sijarića izražava se u kulturno-umjetničkim tekstovima kojih ima preko 1000 a koji su posvećeni Bošnjacima. Autor svoju umjetničku misiju usmjerava prema dobrobiti svih ljudi.

SANA-

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles