‘Dnevni avaz nije glas Bošnjaka, a Fahrudin Radončić je najveća podvala državi Bosni’

ministar_cetnicke_sigurnostiNovi Pazar, BiH – Mešihat Islamske zajednice u Srbiji izražava zgroženost i najoštriju osudu zbog permanentnog iznošenja laži i kleveta od strane lista Dnevni avaz u vlasništvu aktuelnog ministra sigurnosti i predsjednika Stranke za bolju budućnost Fahrudina Radončića na račun glavnog muftije Islamske zajednice u Srbiji, muftije sandžačkog Muamer ef. Zukorlića.

Prije godinu i po dana Fahrudin Radončić je, po nalogu svojih beogradskih i podgoričkih mentora, preuzeo štafetu blaćenja muftije Zukorlića u namjeri da dovrši ono u čemu nakon višegodišnjih pokušaja nisu uspjeli beogradski mediji sa sve podrškom političko-obavještajnih centara moći.

Motiv ovakvog pokušaja Fahrudina Radončića treba tražiti u činjenici da je nakon uspjeha da poveže medijsku, kriminalnu i političku moć jedinu opasnost vidio u organizacijama i ustanovama koje predvodi muftija Zukorlić.

Sa pozicija trokuta moći Fahrudin Radončić je došao u priliku da zada konačni udarac Bosni i Bošnjacima što je očito uloga koju je preuzeo od svojih političko-kriminalnih mentora zbog kojih je 90-ih i došao u Bosnu.

Kako drugačije razumjeti tako niske udarce na ličnost i obraz Muftije posredstvom novine koja je godinama predstavljana kao nacionalna novina Bosne i Bošnjaka, a koja je nastala od novca donatora – prijatelja Bosne, kojeg je Radončić dobio posredstvom predsjednika rahmetli Alije Izetbegovića.

Jasno je da ovo što čini Dnevni avaz predstavlja lukavo smišljen plan kako bi se pokušao umanjiti ugled muftije Zukorlića jer bi Bošnjaci u ono što nisu povjerovali iz Beograda trebalo, valjda, da povjeruju ako dođe iz Sarajeva.

Dnevni avaz nije glas Sarajeva niti Bosne, a ponajmanje Bošnjaka, a Fahrudin Radončić je najveća podvala državi Bosni i bošnjačkoj naciji, a što će naredno vrijeme potvrditi.

Operativni tim prljave kuhinje laži i potvore Dnevnog avaza čine: Rasim Ljajić, Emir Elfić i Nedžad Latić. Isti motiv spojio je i ovu trojicu. Izbezumljenost nakon neuspjelog pokušaja da od Muftije naprave servis za svoje uske, lične i političke interese.

Uprkos stepenu prljavosti hajke koje vodi Dnevni avaz i svi njegovi pomagači, Muftija će još odlučnije nastaviti putem ostvarenja pune slobode i očuvanja identiteta Bošnjaka te očuvanja države Bosne.

Informativna služba
 

 1. sinovi sandzaka kaže:

  Thumb up Thumb down +1

  OVAJ JE SVE ALI NEMOZE BITI BOSNJAK …. NEMA DUSU NI SRCE…. DRUZI SE SA LOPOVI. PRODAO JE VJERU ZA VECERU. IZDAO SVOJ NAROD. PLUJE NA SVOJU VJERU.


 2. nerko kaže:
 3. muamer kaže:

  Thumb up Thumb down -4

  interesantna je zapjenjenost ovih komentatora mora da je zukorlic otiso na ahiret,kako drugacije protumaciti ove budale sto se ovdje izzivljavaju najavnom prostoru, manipulirajuci nasim gradjanima bosnjacima,Mi u usa znamo da je g din Radooncic tajno bio kod obame prije dva mjeseca sta se dogovarao sa njim neznamo ali poslije ove posjete zukorlic vise ne postoji samo postoji celija u koju ce biti strpan zbnog multimilionske pljacke koju je napravi o u islamskoj zajednici srbije,g din radoncic je jedini kompetentan politicar koji prestavlja ne samo bosnjake nego i sve gradjane bih na njihovom putu ka eu,to je jedan vise razlog sto gas sjedinjen drzave amerike postuju i sto traze od svih da prihvate njegove sugestije kako bi bih sto prije krocila ka eu.inace mugtija zukorlic je nasljedinik sulejmana ugljanina oniog istog covjeka koji je oprodfasandzak i koji se obogatio i sad auziva u stambolskim vilama balkan institu usa


 4. asko_lux kaže:

  Thumb up Thumb down +11

  Radoncic drugi Fikret Avdic, bagra samo moze da se rodi i tako da umre…


 5. miki kaže:

  Thumb up Thumb down +1

  jad i bijeda…kradu preko naroda,..


 6. bošnjak kaže:

  Thumb up Thumb down +8

  Jevreje u svijetu niko ne dira,zbog njihove tragedije u prošlosti i njihove složnosti u periodu poslije tragedije, Bošnjake bi bilo grehota dirati zbog njihove tragedije ali zbog njihovih međusobnih odnosa drugi se ibrete i kaju sto su ih uopšte dirali jer su oni sami sebi dovoljni…