3. April 2018

Image result for university Ummul-Qura mecca

Piše: Anita Nikšić

U ime Allaha, Svemilosnog, Milostivog, donoseći salevat na Poslanika i Allahovog odabranika, radosni smo što vas možemo obavijestiti i podijeliti s vama radosnu vijest da je naša uvažena sestra, Rahić Dženita diplomorala na Univerzitetu Ummul-Qurra u Mekki. Ujedno je i prva Sandžaklijka koja je završila fakultet u Saudijskoj Arabiji.

Rahić Dženita rođena je 07.09.1987. u Sjenici. Nakon završene osnovne škole u svom rodnom gradu – Sjenici, Dženita završava svoje srednjoškolsko obrazovanje u medresi Gazi Isa-beg, isturenom odjeljenju u Rožajama, kao prva generacija istoimene škole,  jednom od svetionika Sandžaka i šire, i to u generaciji 2002.-2006.

2009. biva primljena na jednom od najprestižnijih univerziteta u svijetu – Univerzitetu Ummul-Qurra u Mekki , gdje uspješno završava Institut za arapski jezik, u trajanju od dvije godine, nakon kojeg upisuje Fakultet ed-Da’wa ve usulid-din na odsjeku Akaid ( islamsko vjerovanje) i komparativne religije, kojeg  završava u minimalnom roku od četiri godine.

Periodično je pisala tekstove za mnoge islamske portale, prevela nemali broj islamskog videomaterijala.

Dženitu je Allah počastio dvijema djevojčicama, a na njima se sad upečatljivo prepoznaju talenti, moć pamćenja ajeta Allahove knjige i hadisa Poslanikovog, za šta  je, nakon Allahove blagodati, zaslužan veliki rad i trud sestre Dženite i njenog supruga.

Molimo Uzvišenog da ih sačuva svakog zla, učini korisnim za islam i muslimane, te da prenesu svjetlo upute iz Svetog grada – Mekke. Također,  dovimo da im Allah otvori puteve i učini ih mostovima koji spajaju dobro, šire svjetlo i vode ljude ka uspjehu podučavajući ih onome što su naučili! Amin.

I na kraju, zahvala pripada samo Uzvišenom Allahu, Gospodaru svjetova. Neka je Allahov blagoslov, mir i spas na našeg Pejgambera Muhammeda, njegovu časnu porodicu, sve ashabe i one koji ih na Pravom putu i u dobru slijede sve do Sudnjeg dana.

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles