24. Mart 2017

Moj Ahmed se prije 3 dana upisao u prvi razred. Između ostalog je naučio da omot od slatkiša ili obroka koji pojede, treba baciti u najbližu kantu za smeće ili staviti u džep ili torbu dok ne pronađe kantu gdje će isti baciti.

Ovo na slikama su lijeva i desna strana zida i ulaza u njegovu buduću školu “Desanka Maksimović – Cana” u Novom Pazaru. Da li se može desiti da nadležno preduzeće, zbog neisplaćenih zarada ne radi svoj posao? Da!  

Da li smo toliko jadni i bezobrazni, pa bez problema odlažemo otpad na ovaj način, praveći deponiju ispred osnovne škole u koju, gle čuda, idu i naša djeca? Da!  

Da li se smije desiti da u vrijeme redovne nastave, ove deponije smeća i izvori bolesti i zaraza i dalje stoje na istom mjestu?

Ja ću reći NE! A takođe bih to isto pitao i JKP Gradska čistoća Novi Pazar, Grad Novi Pazar, Komunalnu ispekciju i direktora i osoblje Osnovne škole “Desanka Maksimović”.

Autor: A.D.

 

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles