20. Mart 2017

Delegacija Mešihata IZ-e u Srbiji predvođena muftijom dr. Mevlud ef. Dudićem uzela je učešće na radionici o prevenciji nasilnog ekstremizma i radikalizma u Srbiji koja je danas održana u Beogradu. U delegaciji su i dr. Ferid Bulic, Edin Đerlek i dr Admir Muratović u svojstvu Zamjenika predsjednika Savjeta za bezbjednost grada Novog Pazara.

Ovom prilikom muftija Dudić i dr. Muratović obrativši se prisutnima ukazali na izazove na koje Islamska zajednica i grad Novi Pazar treba da adekvatno odgovore.

Radionicu o prevenciji nasilog ekstremizma u Srbiji organizovala je Misija OEBS-a u Srbiji, Ministarstvo unutrašnjih poslova i Ambasada SAD u Beogradu.

Ciljevi radionice su pokretanje dijaloga među akterima iz čitave zemlje o tome kako na nivou zajednica spriječiti nasilni ekstremizam u Srbiji, koristeći multiresorni pristup, kao i jačanje kapaciteta u Srbiji za djelotvornije sprječavanje i borbu protiv nasilnog ekstremizma u svim njegovim oblicima, poštujući principe OEBS-a i međunarodne obaveze.

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles