23. Februar 2017

tači ugljanin

Danas je delegacija BNV i SDA Sandžaka prisustvovala akademiji posvećenoj životu i djelu Šabana Poluže i Mehmeta Gradice koji su imali značajno mjesto u historiji Bošnjaka Sandžaka. Akademija je održana u Narodnom pozorištu u Prištini pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Kosovo gospodina Hašima Tačija.

Predsjednik Tači je nakon završene svečanosti upriličilo prijem za delegaciju koju su činili predstavnici BNV, SDA Sandžaka i organizacije Kosovo za Sandžak.

Predsjednik BNV-a Ugljanin je čestitao predsjedniku Tačiju na dobrim rezultatima u izgradnji jedne demokratske, multinacionalne i multikonfesionalne evropske države zasnovane na vladavini prava, pravnoj sigurnosti i jednakosti pred zakonom.

Izražena je želja za aktivnim učešćem Bošnjaka u političkom životu Kosova,  saradnju BNV-a sa institucijama kulture i obrazovanja u cilju očuvanja bošnjačkog nacionalnog identiteta na Kosovu, kao i za unapređenjem ekonomske saradnje.

Izvor: SANA

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles