27. Juli 2010

Beograd – Visoka delegacija Bošnjačkog nacionalnog vijeća predvođena prvim čovjekom dr. Mevludom Dudićem koju su činili i potpredsjednik Zehnija Bulić i predsjednik IO Samir Tandir posjetila je danas Ambasadu OEBS-a i Veleposlaništvo Hrvatske u Beogradu, gdje su razgovarali sa predstavnicima ovih institucija.

Također, delegacija je boravila u Parlamentu R. Srbije, a goste su primili Narodni poslanici poslaničkog kluba Liberalno-demokratske partije g-dina Čedomira Jovanoviča.

Prema riječima g-dina Tandira ovo je samo nastavak započetih diplomatskih aktivnosti koje sprovodi rukovodstvo Bošnjačkog nacionalnog vijeća.

„Ovo je samo nastavak aktivnosti koje smo započeli susretima sa diplomatama u Beogradu i Sarajevu. BNV će nastaviti sa diplomatskim aktivnostima kako bi se što prije riješili nagomilani problemi u Sandžaku.“ – kazao je Tandir.

Izvor: BNV.rs

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles