18. Juli 2017

Predsjednik Mešihata IZ-e u Srbiji muftija dr. Mevlud ef. Dudić sa saradnicima, 18.07.2017. godine, primio je delegaciju iz Kuvajta na čelu sa generalnim direktorom Fondacije Bejtu-Zekat dr. Ibrahim Ahmed Abdullah el Salihom.

Tom prilikom, muftija Dudić je goste upoznao sa projektima Mešihata i zahvalio se državi Kuvajt, kuvajtskom narodu i generalnom direktoru Bejtu-Zekata dr. El Salihu na podršci koju pružaju Islamskoj zajednici. Također, dogovoren je nastavak dobre saradnje Mešihata i ove poznate kuvajtske fondacije.

Nakon prijema, delegacija iz Kuvajta je sa domaćinima obišla Medresu Gazi Isa-beg, Fakultet za islamske studije, Dječiji mekteb Reuda, Školu Kur'ana Časnog, Media centar, Izdavačku kuću El-Kelimeh, Centar za humanitarni rad Hajrat i Internacionalni univerzitet.

Pod utiscima sa ovih zijareta, dr. El Salih je izrazio sreću i zadovoljstvo onim što je vidio u ustanovama pod okriljem Mešihata.
 
(Mesihat)
 

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles