20. Juni 2018

Bibliotekar u Osnovnoj školi “Dr. Ibrahim Bakić” u Ljeskovi Nezir Škrijelj, dedo žrtve seksualno zlostavljane učenice šestog razreda, obratio se javnosti i iznio detalje nemilog događaja koji je uznemirio žitelje Pešeri i cijelog Sandžaka.

Podsjećamo, nastavnik srpskog i bosanskog jezika u selu Suhi Do kod Tutina R. M. (60) uhapšen je početkom ovog mjeseca po prijavi učenice da ju je seksualno napastvovao.

“On je ostavio par učenica u odjeljenju i par učenika šestog razreda, gdje su svi učenici napustili školu, on je ostao sam, bez dnevnika, gdje je zakon o osnovnom sistemu obrazovanja jasan da se bez dnevnika ne ide u učionicu, on šalje moju unuku da uzme dnevnik u zbornici. Znači svjesno je ostavio dnevnik u zbornici, a zbornica je bila prazna. On upošljava učenike i odlazi u zbornicu, zatvara vrata i istog momenta počeo je da obljubljuje moju unuku”, kaže Škrijelj.

Škrijelj ističe da je nastavnik pedofil nakon izvršenog djela obljube pokušao pobjeći u Crnu Goru, ali ga je u tome spriječila brza reakcija porodice Škrijelj i akcija načelnika policije u Tutinu Nermina Zećirovića.

“Organizuje se prijevoz i čovjek bježi sa tog mjesta. Na samoj granici između Srbije i Crne Gore ga hvata načelnik MUP-a Zećirović”, rekao je Škrijelj.

On dodaje da su se nakon saznanja šta se dogodilo javili nekadašnji učenici ove škole sa sličnim pričama.

“Ove stvari se dešavaju još prije trideset godina, njegovim dolaskom. Ja sam dobio podršku dobrim dijelom tadašnjih učesnika, sada su oni ljudi oženjeni, neki neoženjeni, žena. Žene hoće da svjedoče ali anonimno, dok muškarci neće da se kriju, već hoće da se sazna istina”, ističe Škrijelj.

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles