11. Juli 2017
U ponedjeljak 10.jula 2017.godine građani Tuzle uzeli su učešće u performansu koji je priredila Bošnjačka kulturna zajednica (BKZ) u BiH, pod nazivom “Da se ne zaboravi Srebrenica”. U njemu su izrađivane slike i transparenti na temu sjećanja na posljednji genocid nad Bošnjacima, kao i čitane poruke današnjem društvu. 
 
,,Srebrenice sestro – istaknuto je tom prilikom – na tvom području bilo je života i kad si bila Domavija, Argentarija, Argentum i Srebrenica. Na tvom području života će uvijek biti, uprkos barbarskog pokušaja neljudi da ga u potpunosti zgasnu. Naši šehidi su, kako Božija knjiga kaže, živi, kao i naša volja da ostanemo i opstanemo na ovim prostorima. Mi smo srce Balkana, srce Evrope, srce civilizacije  i naše srce jeste teško ranjeno, ali ne i mrtvo.. Lijek za naše srce jeste da se istina nazove istinom i pravda pobijedi kao pravda. 
 
Opominji Srebrenice i širi svoje cvjetove po svijetu da svaki kutak planete Zemlje za tvoju priču zna! Neka svi vide kako se iz mnoštva nevinih bijelih latica, čistih, bezgriješnih, nježnih, mirišljavih i ujedinjenih, uzdiže zeleni pupoljak mladice koji novi život znači.. Poput proljeća koje se budi…”
 
N. A.  
 

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles