10. Januar 2018

 

Autor: Haris Saračević

Nakon što su čelnici i aktivisti Stranke pravde i pomirenja izašli na ulice Novog Pazara i mjerili razdaljinu između obrazovnih institucija, predškolskiih, osnovnih, srednjih, viših škola i kockarnica, ispostavilo se da je čak 21 kockarnica bliža od zakonskih 200m od obrazovnih institucija. Dakle, čak 21 kladionica nelegalno radi na nelegalnim mjestima i to nakon samo prvog dana mjerenja! Kao građani ovih prostora, strepimo kolika će biti konačna brojka ovih nečasnih mjesta – kockarnica nakon završetka ove akcije…

Dakle, narode Sandzaka, ako ovo nije za proteste i osudu, šta je onda?! Pa se sa punim pravom pitamo gdje su sada oni koji gotovo svakodnevno pozivaju na rušenje Fakulteta za Islamske studije, koji predstavlja svjetiljku i biser ovog grada, a koji se nalazi na legalnom vakufskom zemljištu koje će ako Bog da biti i zakonski legalizovano. Valjda je sada za očekavati da će sa njihove Regionalne televizije svakodnevno pozivati na rušenje ovih nečasnih mjesta, ili je pak to rezervisano samo za napad na islamske svetinje?!

Dakle, na jednoj strani imamo one koji podižu obrazovne institucije i bore se protiv raznih pošasti koje su pogodile ovaj grad, a na drugoj strani one koji su dozvolili da kladionice i kockarnice nelegalno niču svakog dana u blizini naših škola, vrbujući time našu djecu i vodeći ih u propast. Očekujemo brzo rušenje ovakvih mjesta!

Haris Saračević

Facebook Comments

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles