9. Maj 2017

Hajrat nastavlja akciju gradnje kuće samohranoj majki Hedi Memić s bolesnim sinom u Sjenici. Provedena struja, slijedi malterisanje, svi zajedno da što prije i ovu obitelj uselimo u novi dom.

Nastavljeni radovi i u kući majke hede memić u Sjenici. Prije gotovo šest mjeseci hajrat posjetio majku i bolesnog sina. Imala je ova žena iskren nijet, sagraditi kuću za njih dvoje, kao što jedino majka može željeti najbolje. Samo, sama nije mogla. Počela i stala. Pozvala hajrat da pomognu.

Majki samo suze liju. Zahvaljuje svima, a naročito efendiji Bećiroviću koji je bio tu i po najžećoj zimi i mrazu, da obiđe i pita treba li šta za ovo dvoje ljudi.

Kako je teško seliti iz jedne kuće u drugu to zna samo onaj koji je tu muku i osjetio. Sad zajednički za majku Hedu i bolesnog sina da taj dio života ostane iza njih i konačno dobiju svoj krov i svoj dom.

SANA

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles