1. Februar 2017

Džemat iz Pariza zajedno s Centrom za humanitarni rad Hajrat u akciji pomoći izbjeglicama u Sjenici. Prikupljena pomoć u robi, kao i novčana sredstva. Džematlije, kako kaže njihov imam, podstaknute svim dosadašnjim djelovanjem Hajrata, ne samo u Sandžaku.

Rad Hajrata je podsticaj za sve dobre ljude iz čitavog svijeta. Po peti put u Sjenici pomoć izbjeglicama u suradnji s džematom iz Pariza. Slike koje su dosad obilazile svijet nikog nisu ostavile ravnodušnim. Tako se i naši ljudi iz glavnog grada Francuske organizirali da bi pomogli onima koji su zbog ratnih dejstava morali napustiti svoje domove i tražeći spas stigli u Centar za azilante u Sjenici.

Džematlije iz Pariza, kako kaže ef. Fetić, podstaknute humanitarnim akcijama Hajrata, ali i islamskim porukama i poukama da trebamo pomagati jedni drugima, pogotovo onima kojima je pomoć prijeko potrebna.

Najavljuje nastavak pomoći ne samo azilantima, već i narodu u Sandžaku.

I ova akcija pomoći azilantima u Sjenici samo je jedan korak, kako kažu, naprijed ka Allahovom dželešanuhu zadovoljstvu.

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles