18. April 2018

U izjavi za Telegraf.rs, lider radikala Vojslav Šešelj je potvrdio da je napao predsjednika LSV Nenada Čanka. Naime, prethodno je Čanak izjavio da mu je Šešelj prijetio da će mu nanijeti fizičke povrijede ukoliko dođe u Skupštinu Srbije, a da ga je telohranitelj lidera radikala napao.

– Spasao ga je Muamer Zukorlić, inače se ne bi dobro proveo – potvrdio je Šešelj tvrdnje Nenada Čanka da ga je lider radikala napao sa svojim obezbeđenjem.

Na naše pitanje, zašto je napao lidera LSV, Šešelj je rekao da je to uradio, jer ga je Čanak nazvao ratnim zločincem.

– Ko god to kaže, mora da dobije batine – kazao je Šešelj.

Pitali smo Šešelja i da li je to ponašanje dostojno narodnog poslanika.

– Kada neće država da ga kazni, onda moram ja – nastavio je u svom stilu Šešelj.

Na našu konstataciju da nema prava da preuzima prerogative države, Šešelj tvrdi suprotno.

– To se u pravu zove samopomoć. Kada drugačije ne mogu svoje egzistencijalne interese da zaštitim, onda imam pravo na samopomoć – izjavio je predsjednik SRS za Telegraf.rs.

Predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da mu je Vojislav Šešelj prijetio da će mu nanijeti fizičke povrijede ukoliko dođe u Skupštinu Srbije, a telohranitelj lidera radikala ga napao.

Čanak je rekao da se to dogodilo jutros na Televiziji Hepi gdje je gostovao, a gdje ga je potom, kaže, dočekao Šešelj sa telohraniteljima i počeo da ga vrijeđa najgrubljim uvrijedama i prijetnjama.

– Pošto sam mu biranim riječima uzvratio, napao me je njegov telohranitelj što je spriječio kolega Muamer Zukorlić, koji se nalazio tu prisutan, i pomogao mi da izađem iz te televizije – tvrdi Čanak za Blic.

Kako je ispričao, da je Šešelj, za kojeg je rekao da je “osuđeni ratni zločinac i zlikovac Šešelj dr. Vojislav koji je sticajem nesrećim okolnosti poslanik u parlamentu”, ponovo počeo da dovlači batinaše da plaše ljude i da prijete.

 
 
 

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles