22. Februar 2018

U Tutinu je održana press konferencija na kojoj se govorilo o predstojećim izborima mjesnih savjeta opštine Tutin. Tom prilikom su članovi komisije istakli neke nepravilnosti sa kojima su se susreli.

“Ja znam da su izbori za mjesni savjet najveća goruća tema ovih dana našega grada i naše opštine, zato su nezavisni kandidati i grupa građana potražili pomoć od opštinskog odbora SPP Tutin i opštinski odbor SPP Tutin daje podršku u ostvarenju svojih prava pa čujemo od njih sa kakvim problemima se susreću sa lokalnom samoupravom”

Jedan od kandidata na izborima ističe da su bili u obavezi da do 9. podnesu kandidature i da su to uredno uradili, dodaje i to da su imali pravo na posmatrače ali im je ono uskraćeno.

“Opštinska izborna komisija koja je nadležna za sprovođenje izbora za savjet mjesnih zajednica donosi skandaloznu odluku, da nam ne odobri pravo na posmatrače za savjete mjesnih zajednica na izbornim mjestima.”

Član izborne komisije navodi da su sve te nezakonite radnje unijete u zapisnik.

“Sve te nezakonite radnje unijete su u zapisnik sa 12. sjednice. Sigurno da komisija koliko sam ja mogao da uvidim, radi mnogo nezakonitih radnji, sve nekako iza zavjese, što sigurno daje prostor svim kandidatima da traže svoja prava sutra na sudu.”

Državni sekretar je kazao da probleme vezane za način na koji radi lokalna samouprava imaju već dugi niz godina i da ništa drigo nije ni očekivao od istih.

“Oni ne mogu da organizuju izbore koji su u skladu sa zakonom a da zadrže privilegije koje imaju danas, i mi ne treba nešto pretjerano ni da očekujemo od njih da oni nešto urade regularno i po zakonu.”

Kandidati za članove mjesnih zajednica, saglasni u jednome, da se bez obzira na nepravilnosti i opstrukcije stanje mora promijeniti.

izvor: SANA

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles