8. Juli 2017

Bračni par Mubera i Senad Muhović, koji su se juče na Horgošu predali srpskoj policiji zbog sumnje 23. juna u selu Ponorac kod Sjenice ubili Anela Papića (32), brane se ćutanjem, saznaje Kurir.

Naime, Mubera i Senad na saslušanju u novopazarskoj policiji jutros su se pred inspektorima branili ćutanjem. Posle završetka saslušanja oni su prebačeni u Okružni zatvor u Novom Pazaru, a u ponedjeljak će najverovatnije biti izvedeni pred dežurnog istražnog sudiju.

Mubera i Senad Muhović jučer prije podne predali su se srpskoj policiji na graničnom prelazu Horgoš, gdje su im stavljene lisice na ruke. Po njih je kako Kurir saznaje došla policijska marica iz Novog Pazara, koja ih je preuzela i prebacila u ovaj grad.

Inače odbjegli bračni par Muhović prethodne nedjelje i posljednjih dana bili su u intenzivnim kontaktima sa novopazarskom policijom i jednom advokatskom kancelarijom u Novom Pazaru, gdje su dogovarali uslove predaje.

Podsjetimo, dan prije ubistva Amela Papića, 22. juna Senad Muhović je došao iz Njemačke, a već sutradan prije podne Mubera je poslala Papiću poruku da se vide “na starom mjestu”. Nekoliko sati kasnije Mubera i njen suprug Senad otputovali su u Njemačku, a Papićev izmasakrirani i poluzapaljeni leš (ubijen sa više udaraca kamenom u glavu) sutradan je pronađen u šiblju pored puta kod sela Ponorac. Oni su posle skirvanja u Njemačkoj i raspisane potjernice srpske policije kontaktirali jednu advokatsku kancelariju u Novom Pazaru gdje su dogovarali uslove predaje.

Izvor: Kurir

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles