28. Oktobar 2016

Foto: cordmagazine.com

Ambasador Turske Mehmet Kemal Bozay zamolio je predsjednika Srbije Tomislava Nikolića da novo porodilište u Novom Pazaru otvore supruge predsjednika Srbije i Turske Recepa Tayyipa Erdogana, saopšteno je iz kabineta predsednika.

Bozay, kojem uskoro ističe mandat ambasadora, podsetio je tokom razgovora sa Nikolićem da je renoviranje porodilišta u Novom Pazaru zajednička investicija Fondacije “Dragica Nikolić” i Turske agencije za medjunarodnu pomoć i koordinaciju (TIKA).

On je istakao da je broj turskih kompanija koje posluju u Srbiji u poslednjih par godina utrostručen i da sada 91 turska firma radi u Srbiji.

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da je Srbija potpuno otvorena za investicije turskih kompanija i da se tu ništa neće promijeniti ni ubuduće.

Kako se navodi u saopštenju, Nikolić je rekao da dvije zemlje imaju dobre, prijateljske i čvrste odnose, uprkos povremenim nesuglasicama i drugačijim viđenjima pojedinih dešavanja.

On je dodao da su Srbija i Turska u posljednjih nekoliko godina znatno intenzivirale ekonomsku saradnju, što je ocijenio kao jako dobro, ali i da još postoje brojne oblasti u kojima saradnja nije ostvarena u punom kapacitetu i na čemu treba više raditi u narednom periodu.

(Izvor: Radiostoplus.com)

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

No more articles