4. Decembar 2017

Fudbaleri iz jedne od najslavnijih generacija kluba, sredinom osamdesetih godina prošlog vijeka, kao i oni koji su ostavili trag nešto kasnije, imaju istovjetan stav i ne vjeruju da je takav scenario moguć.

Enver Gusinac, kapiten sjajne generacije iz drugoligaških dana precizan je u odgovoru:

– Nisam za taj čin. Postoje i drugi načini da se prevaziđe trenutna situacija, potrebno je samo malo sitne pameti. Uostalom, tako krupne odluke ne mogu da se donose bez šire debate.

Milan Glavčić, jedan od golgetera kluba iz tog vremena, apeluje na delegate Skupštine, da ne prenagljuju:

– Volio bih da Skupština odustane od te ideje i stavi tačku na sve dalje rasprave po ovom pitanju. Nikad nisam bio za to da se problem, ma kakav bio, sa terena seli u neki drugi ambijent.

Bajro Župić, direktor mlađih kategorija u Novom Pazaru, bio je jasan, konkretan i nedvosmislen:

– Novi Pazar ne bi trebalo da napusti ligu.

Ratko Šarac, nekadašnji britki bek, jedno vrijeme i generalni sekretar, također, nema dilemu:

– Ako se budu pitali ljudi iz fudbala, koji su stvarali klub, Novi Pazar neće napustiti takmičenje. Ono što se putem saopštenja iznosi kao razlog za ovakav postupak nije dovoljno da bi se donijela takva odluka. Oni koji ih sastavljaju bježe od istine, od svega lošeg što su uradili, pa pažnju sa glavnog skreću na pogrešan kolosek. Ovakvu odluku ne mogu da donesu četiri čovjeka. Sa problemom suđenje i svega ostalog suočavaju se i ostali klubovi, ne samo Novi Pazar.

Seada Brunčevića mnogi pamte po golovima u dresu Novog Pazara, ali i drugih klubova. Nekadašnji centarfor, na početku superligaške ere ,,plavih”, obavljao je i funkciju sportskog direktora:

– Sve ovo je apsurdno. Mislim da će prevagnuti svijest kod svih i da Skupština neće podržati takvu odluku. Pitam se, šta bi trebalo da kažu i urade Borac, Čukarički, pa i drugi klubovi, kada se povede riječ o suđenju na našim terenima.

Ni Esad Karišik, stameni defanzivac iz osamdesetih, ne vidi da je rješenje za Novi Pazar istupanje iz lige:

– Deplasirano je da se i govori o tome. Bilo je većih problema i nepravdi protiv Pazara, pa se fudbal opet igrao. Vjerujem da će Skupština donijeti odluku da Pazar nastavi takmičenje. Svi problemi mogu da se riješe jednim skupom, prije skupštinskog zasijedanja, uz učešće veterana, bivših i sadašnjih funkcionera. Od ovog pitanja, važnije je da se pažnja posveti talentima i domaćim školama fudbala, jer se klub godinama oslanja na veliki broj igrača sa strane, koji nemaju kvalitet za ovaj rang, a mnogo koštaju.

Kolika je moć riječi bivših fudbalera, pa i koliko se do nje drži, biće poznato 8. decembra.

KOLAŠINAC: SUĐENJE RAK-RANA FUDBALA

Kenan Kolašinac, trener Jošanice, drugog po snazi novopazarskog kluba, i bivši igrač ,,plavih“, problem vidi na drugoj strani.

– Ne vjerujem da će Novi Pazar napustiti Prvu ligu, klub nije ničija privatna svojina. Nacionalistički ispadi na stadionima traju više od 20 godina, nagledao sam ih se i kao igrač, i kao trener, a suđenje je rak – rana našeg fudbala. To jesu problemi, ali prije ovih pitanja, kada je riječ o Novom Pazaru, na red treba da dođu teme vezane za loše vođene kluba, zbog čega smo i došli u situaciju u kakvoj se nalazimo.

Odluka Upravnog odbora Novog Pazara, kojom je najavljeno istupanje iz Prve lige, naišla je na veliki odjek u javnosti. Posljednju riječ daće Skupština zakazana za 8. decembar.

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR

No more articles